Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > Blak Box

Blak Box

BY
Location
Australia
VIEW PROJECT

DETAILS

CLIENT: Urban Theatre Projects

LOCATION: Australia

SIZE: 70m² GFA

DESCRIPTION

Blak Box is a temporary sound pavilion designed to share First Peoples stories. The purpose of the public art project is to connect visitors to concepts of Indigeneity through sound and form via a series of commissioned sound pieces comprising music, poetry and language. The intent of Blak Box is to travel throughout many Countries on this continent. Reminding the visitor of the Country they stand on by exposing the real ground below them and offering a direct physical connection.

Constructed primarily of two materials aluminium and polycarbonate, the pavilion is designed to be both easily constructed and deconstructed by a small team. A single opening provides access to the pavilion. Inside, an asymmetrical round or “drum” is contained within the square structure, providing a place in which to experience sound.

Blak Box

Blak Box

Blak Box

Blak Box

Blak Box

Blak Box

This article originally appeared in bvn.com.au

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow