Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > Fielding House

Fielding House

BY
Firm
Cheshire Architects
Photographer
Simon Devitt
VIEW PROJECT

The house is a glazed pavilion sitting in the dunescape above a coastal golf links.

The two planes of roof and main floor are joined by three timber clad conic forms that house fireplace, bathrooms and kitchen. A partial lower floor is reached by lift and houses guest suite, garage, storage and plant room.

The glass pavilion is a familiar from in mid-century architecture and is here given some complexity as the cones break up the open expanse of the house. They provide enclosure amid the open pavilion and unexpected revelation of the houses spaces and the views beyond as one moves between the gently inclined walls. In a wide open landscape, the presence of the tapered forms supporting the roof above, slows the sitting space and induces a sense of calm repose from which to embrace the wide horizon. 

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

Fielding House

This article originally appeared in cheshirearchitects.com

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow