Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > Meditation Hall

Meditation Hall

BY
Firm
Hil Architects
Location
Huanghua, Cangzhou, Hebei, China
Year
2018
VIEW PROJECT

The meditation space was built in a row of six disused retail units that are separated from the sprawling wetlands by the busy commercial area, which leads to the decision to build an inward world within the site’s existing structural framework. This invites guests to think of the wetland instead of having directly view towards it.

The architectural strategy here was to diffuse the volume, divide spaces into continuous but circuitous public spaces without retrieving the original structure, upon which new meanings were casted in the individual rooms.

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

Meditation Hall

This article was first published on hilarchitects.com

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow