Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > BHive Smales Farm

B:Hive Smales Farm

BY
Architect
BVN, Jasmax
Location
Aukland
Year
2018

B:Hive is the first step in the transformation of a twentieth-century office park on Auckland's North Shore to a co-working hub. This is a new, progressive model of workplace that recognises that people’s different workstyles affect how and where they work best.

B:Hive Smales Farm

B:Hive Smales Farm

The innovative and sustainable design reflects the client’s goal for the building – to create a broader co-working hub, a far cry from a cold business park, which fosters place-making and connection.

The 11,000m2 of space, over five levels, is connected by a lofty atrium with a bold sculptural stair, which is surrounded by lush greenery at its base. Floors have been designed for complete flexibility with re-locatable walls located around the perimeter.

The health of occupants is a primary consideration. B:Hive prioritises not only physical but holistic wellness, with the atrium playing a central role. The connecting stair is located close to the entry, encouraging people to walk through the building and providing opportunities to engage, meet, observe and participate whilst also introducing a sense of delight.

B:Hive Smales Farm

B:Hive Smales Farm

B:Hive Smales Farm

B:Hive Smales Farm

This article originally appeared in jasmax.com

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow