Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > SN House Occupies Compact Needs in A Narrow Site Area

SN House Occupies Compact Needs in A Narrow Site Area

BY
LOCATION
Natuna, Bandung
COMPLETION YEAR
2020
GROSS FLOOR AREA
400 square metres
ARCHITECTURE FIRM
CONTRACTOR
Gudhome
PHOTOGRAPHER
KIE
VIEW PROJECT

An urban residence in Bandung, SN House, occupies residence as well as a workplace and a comfortable and very spacious boutique showroom at its ground floor area.

SN House Occupies Compact Needs in A Narrow Site Area

The house plan is privacy-wise categorised into three: public area at the ground floor; semi private area at the second floor; and private area, consisting bedrooms, at the third floor. With a relatively narrow, yet extends backwards, site area, RUANG RONA transform the project to a compact layout. The additional side garden openings adds a spacious impression as well as an to create better natural air circulation inside the house.

SN House Occupies Compact Needs in A Narrow Site Area

The facade is designed in a fairly massive triangular shape from the front of the building. Below it, a wooden second skin balance it harmoniously. This second screen acts as a louvre that can be open and close randomly, so that air circulation can flow properly to all corners of the house.

SN House Occupies Compact Needs in A Narrow Site Area

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow