• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

A 121 house

parahyangan rumah villa a 121

A simple house designed to accomodate 2 senior person for their retirement & to enjoy time with their grand children. We created an easily digested space, mostly located on 1st floor. Most function must be easily accessed & not too far to reach. The area was built "not to spacious" but also "not to small" at the same time.
Natural lighting & air circulation are clearly main factors on how the house was planned. The design allowed maximum morning natural light penetration into the interior from east direction. This will warm up the interior space nicely after cold 16-18 degree celcius night. While the cross air ventilation through all window openings will help to bring down daytime temperature to comfortable level at 24-25 degree celcius.
The design language of the building itself is very simple, honest without too many additional make up. There is only one statement from the concrete frame wall upfront as main highlight. The framed wall is actually design to bind the whole facade altogether.

A simple house designed to accomodate 2 senior person for their retirement & to enjoy time with their grand children. We created an easily digested space, mostly located on 1st floor. Most function must be easily accessed & not too far to reach. The area was built "not to spacious" but also "not to small" at the same time.
Natural lighting & air circulation are clearly main factors on how the house was planned. The design allowed maximum morning natural light penetration into the interior from east direction. This will warm up the interior space nicely after cold 16-18 degree celcius night. While the cross air ventilation through all window openings will help to bring down daytime temperature to comfortable level at 24-25 degree celcius.
The design language of the building itself is very simple, honest without too many additional make up. There is only one statement from the concrete frame wall upfront as main highlight. The framed wall is actually design to bind the whole facade altogether.

  • FIRM

    E.Re Studio Architects

  • Type

    Single Dwellings, Residential Estate

  • Area Size

    130 Sqm

  • Design Style

    Modern

  • Architect / Designer

    e.Re studio

  • Contractor

    Christian Sunarto

  • Location

    Bandung

  • Photographer

    Yudi D Hertanto

  • Status

    Completed

  • Year

    2022

  • Duration

    15 months

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare
AU - HK - ID - MY - NZ - PH - SG

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies