• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

KVI Notary Office

BSD

The project is a three-storey notary office building located in a low-density neighborhood in BSD, a satellite city in the outskirt of Jakarta. The plot is situated in the corner of a housing block overlooking a busy intersection. Unobstructed view of the street, freedom on the design options, better daylighting and ventilations are some benefits of this corner plot.

 

The objective for this project is to create a pleasant work environment for the employees as well as to provide a warm reception for visiting clients. Those objectives are then carefully translated into a building design which addresses client’s requirements and ambition.

Inspired by Jenga blocks and checker board these programmatic cubes are strategically placed within the building envelope to create an alternating indoor-outdoor, opaque-transparent situation. It would be an interesting experience to stroll through series of space with different spatial quality within the same building.

In terms of natural lighting; some rooms are benefited from basic window fenestration while others get the daylight from perimeter skylight. This simple strategy is applied strategically to different rooms due to its specific program.

The solid-void composition on the façade shows how the subtractions strategy playout in the building mass. The indentation on the façade not only contributes to composition but also gives enough depth for shading and cover from the rain.

 

Offices and meeting room are the main programs for this building. First floor of the building is dedicated for client reception and meeting rooms while second and third floor are mainly for work area.  Single flight stairs are the main vertical circulation in the building; elevator and ramps are also added for disability access.

 

Outdoor terraces are added on the third floor of the building overlooking the surrounding neighborhood. This addition to the work environment functions as break area for the staffs which contributes to the well-being and productivity of the staffs.  

 

Concrete, wood and steel are the main materials used in the project. The grooved concrete façade is selected to complement the strong presence of the cubes, to glorify the abstractness of the form. The clarity of façade’s texture can be seen when shadow casted on the grooves. Touch of warm element from the wood in the interior space balances the cold and brutalist feeling of the concrete.

The project is a three-storey notary office building located in a low-density neighborhood in BSD, a satellite city in the outskirt of Jakarta. The plot is situated in the corner of a housing block overlooking a busy intersection. Unobstructed view of the street, freedom on the design options, better daylighting and ventilations are some benefits of this corner plot.

 

The objective for this project is to create a pleasant work environment for the employees as well as to provide a warm reception for visiting clients. Those objectives are then carefully translated into a building design which addresses client’s requirements and ambition.

Inspired by Jenga blocks and checker board these programmatic cubes are strategically placed within the building envelope to create an alternating indoor-outdoor, opaque-transparent situation. It would be an interesting experience to stroll through series of space with different spatial quality within the same building.

In terms of natural lighting; some rooms are benefited from basic window fenestration while others get the daylight from perimeter skylight. This simple strategy is applied strategically to different rooms due to its specific program.

The solid-void composition on the façade shows how the subtractions strategy playout in the building mass. The indentation on the façade not only contributes to composition but also gives enough depth for shading and cover from the rain.

 

Offices and meeting room are the main programs for this building. First floor of the building is dedicated for client reception and meeting rooms while second and third floor are mainly for work area.  Single flight stairs are the main vertical circulation in the building; elevator and ramps are also added for disability access.

 

Outdoor terraces are added on the third floor of the building overlooking the surrounding neighborhood. This addition to the work environment functions as break area for the staffs which contributes to the well-being and productivity of the staffs.  

 

Concrete, wood and steel are the main materials used in the project. The grooved concrete façade is selected to complement the strong presence of the cubes, to glorify the abstractness of the form. The clarity of façade’s texture can be seen when shadow casted on the grooves. Touch of warm element from the wood in the interior space balances the cold and brutalist feeling of the concrete.

  • FIRM

    Studio Kota

  • Type

    Other Office & Commercial

  • Area Size

    460 Sqm

  • Design Style

    Other

  • Architect / Designer

    Studio Kota

  • Contractor

    Komune, PT.Permata Dwi Lestari, Adikarya Bina Elektrindo

  • Location

    Tangerang Selatan

  • Photographer

    William Sutanto

  • Status

    Completed

  • Year

    2020

  • Duration

    24 month

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies