• Products
  • Professionals
  • Projects
  • Inspiration
  • Articles

OPTION

TS Villa I

Ciumbuleuit, Bandung

TS Villa I is conceived with the intention to capture the presence of the surrounding nature. Located on a hillside in northern Bandung, the villa sit alongside well maintained shady trees. Terracing arrangements is made to tame and soften the harsh contour, serves as a flat bed for the villa. The plan is organized in a long, rather simple linear manner. Openings placed strategically to break the rigidity of the form and the space, allowing the light, the trees, and its shadows to come into play and be a part of the interior. The outer wall is recessed form the defining box, providing shades to both exterior and interior. Material palette kept muted, unfinished textured plaster covered the whole exterior complimenting the surrounding greeneries.  The interior defined by warm and natural materials. A set of dining table, chairs, credenza, and coffee table were custom made with solid teak, counterbalance the rigorous exterior.

TS Villa I is conceived with the intention to capture the presence of the surrounding nature. Located on a hillside in northern Bandung, the villa sit alongside well maintained shady trees. Terracing arrangements is made to tame and soften the harsh contour, serves as a flat bed for the villa.

The plan is organized in a long, rather simple linear manner. Openings placed strategically to break the rigidity of the form and the space, allowing the light, the trees, and its shadows to come into play and be a part of the interior. The outer wall is recessed form the defining box, providing shades to both exterior and interior. Material palette kept muted, unfinished textured plaster covered the whole exterior complimenting the surrounding greeneries. 

The interior defined by warm and natural materials. A set of dining table, chairs, credenza, and coffee table were custom made with solid teak, counterbalance the rigorous exterior.

  • FIRM

    Dhaniē Sal

  • Type

    Single Dwellings, Residential Estate

  • Area Size

    300 Sqm

  • Design Style

    Contemporary

  • Architect / Designer

    Salman Rimaldhi, Dhanie Syawalia

  • Contractor

    Surya Lesmana

  • Location

    Bandung

  • Photographer

    Kafin Noeman

  • Status

    Completed

  • Year

    2020

  • Duration

    18 month

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies