• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

HLURB

Philippines

The proposed nine-storey HLURB Office Building, to be located at the current site of the agency, will provide the Housing and Land Use Regulatory Board (HLURB) with a state of the art office building.  The design is an embodiment of the HLURB's mission, vision, as well as its people in the service.  In recognition of the agency's authority and sphere of influence in the industry, the new building will be an example in propagating the application of green and sustainable design; integrating disaster risk reduction and climate adaptation.  The HLURB Office Building will also provide its occupants with an economically viable design along with intelligently organized spaces to maximize their efficiency while considering potential expansion as a provision for the projected growth and development of the organization.

 

Originally a proposed seven-storey building that will house the HLURB and the Housing and Urban Development Coordination Council (HUDCC), it was later expanded into a nine-storey building to include the Social Housing Finance Corporation (SHFC).  The departments are zoned accordingly such that the public will have limited access to the upper floors while still maintaining the transparency that the national government is promoting.  Commercial spaces located at the ground floor will provide business and employment opportunities for the residents of the city as well as additional income source for the agency.

 

As a green building, the design boasts of different strategies and features to reduce the carbon footprint and energy consumption as well as to provide comfort to the users of the building.  Sun baffles and brise-soleil technology are used to manage sunlight and minimize solar heat gain.  Green roof prevents water run-off, cleans the air, and provides good insulation.  A five-storeyhigh garden atrium at the center of the development is the focal point of the building.  The garden together with the water feature provides a relaxing and de-stressing feeling to the occupants' arrival and departure, a quality that can be considered a luxury nowadays.  The atrium is also a strategy to reduce air-conditioning costs; the garden atrium is an open space that makes use of both cross and stack ventilation, allowing the space to breathe on its own.

 

Other features of the building include the scenic elevator where one can view the atrium inside.  A gym and staff house are provided for those provincial employees and other employees in need to stay for the night.  A 204-seater auditorium is located at the seventh floor for the events of the agencies.  At the roof deck level is the multipurpose hall which can be a venue for sports and other events.

The proposed nine-storey HLURB Office Building, to be located at the current site of the agency, will provide the Housing and Land Use Regulatory Board (HLURB) with a state of the art office building.  The design is an embodiment of the HLURB's mission, vision, as well as its people in the service.  In recognition of the agency's authority and sphere of influence in the industry, the new building will be an example in propagating the application of green and sustainable design; integrating disaster risk reduction and climate adaptation.  The HLURB Office Building will also provide its occupants with an economically viable design along with intelligently organized spaces to maximize their efficiency while considering potential expansion as a provision for the projected growth and development of the organization.

 

Originally a proposed seven-storey building that will house the HLURB and the Housing and Urban Development Coordination Council (HUDCC), it was later expanded into a nine-storey building to include the Social Housing Finance Corporation (SHFC).  The departments are zoned accordingly such that the public will have limited access to the upper floors while still maintaining the transparency that the national government is promoting.  Commercial spaces located at the ground floor will provide business and employment opportunities for the residents of the city as well as additional income source for the agency.

 

As a green building, the design boasts of different strategies and features to reduce the carbon footprint and energy consumption as well as to provide comfort to the users of the building.  Sun baffles and brise-soleil technology are used to manage sunlight and minimize solar heat gain.  Green roof prevents water run-off, cleans the air, and provides good insulation.  A five-storeyhigh garden atrium at the center of the development is the focal point of the building.  The garden together with the water feature provides a relaxing and de-stressing feeling to the occupants' arrival and departure, a quality that can be considered a luxury nowadays.  The atrium is also a strategy to reduce air-conditioning costs; the garden atrium is an open space that makes use of both cross and stack ventilation, allowing the space to breathe on its own.

 

Other features of the building include the scenic elevator where one can view the atrium inside.  A gym and staff house are provided for those provincial employees and other employees in need to stay for the night.  A 204-seater auditorium is located at the seventh floor for the events of the agencies.  At the roof deck level is the multipurpose hall which can be a venue for sports and other events.

  • FIRM

    Jonathan O. Gan + Associates

  • Type

    Offices

  • Design Style

    Contemporary

  • Architect / Designer

    Jonathan O. Gan + Associates

  • Location

    Central Luzon

  • Status

    Concept

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies