Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

BY
Firm
Aoki Jun
Location
Tokyo, Japan
Year
2013
VIEW PROJECT
The new façade of Louis Vuitton Matsuya Ginza is inspired by the history of Ginza, the city that used to be known for its art deco design. Ginza was the entrance of Tokyo, adjacent to Shimbashi, from which the very first railway station of Japan stretched to the port and led to the foreign Country. The “modern” atmosphere the forefront Ginza acquired derived from art deco patterns in relation to edo-komon, the pattern of traditional Tokyo and the highly abstract and stylized geometric pattern in repetition.

Based on Louis Vuitton’s damier, which also is a repeated geometric pattern, the façade of Louis Vuitton Matsuya Ginza becomes our first softer version of damier, imbued with delicacy and richness that is found in organism.

From edo-komon to art deco. Art deco to the soft damier. This is a journey to the history of Ginza.

Gentle bulges and dents elaborate the façade of opal beige reliefs. With these pattern, the façade reveals various appearances in sunlight, and also during the night, the LED lights behind the reliefs lit the façade to render another expression reminiscent of Louis Vuitton’s monogram.

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Louis Vuitton Matsuya Ginza

Photos: Daici Ano

This article originally appeared in aokijun.com

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow