Select Country
Search Icon
ARCHIFYNOW > PROJECT > Mandala The Oasis, A Villa Designed Full of Intrigue & Surprise

Mandala The Oasis, A Villa Designed Full of Intrigue & Surprise

BY
PROJECT NAME
LOCATION
Canggu, Bali, Indonesia
GROSS FLOOR AREA
1,460 square metres
ARCHITECTURE FIRM
LIGHTING DESIGN
Studio Nimmersatt
COMMISSIONED ARTWORK
Jake Ross & x_y_o_k_i_i_x
PHOTOGRAPHY
Indra Wiras
VIEW PROJECT

Whilst providing privacy from the neighbouring properties, the brutalist entry facade of the villa was designed to give the user an element of intrigue and surprise when passing through the entry threshold. Four identical guest rooms were elevated above the arrival walkway, which offers users entering the building the feeling of openness whilst also providing a visual connection to the rice fields adjacent.

Mandala The Oasis, A Villa Designed Full of Intrigue & Surprise

In the centre of the villa is its stand-out feature – an immense open-air folly with sculptural openings that provide dynamic views of the surrounding context and dramatic lighting changes throughout the day. Hanging above a still reflection pond is a frangipani tree suspended from the structure, seemingly defying gravity.

Mandala The Oasis, A Villa Designed Full of Intrigue & Surprise

Entering further into the villa, the main guest areas open up with the central kitchen, dining, living and entertainment spaces, a 30-metre long infinity pool, and a sunken bar. The primary suite sits on the upper level of this area, which also boasts an open-roof lounge and terrace. 

Mandala The Oasis, A Villa Designed Full of Intrigue & Surprise

Archifynow
blog platform
ArchifyNow is an online design media that focuses on bringing quality updates of architecture and interior design in Indonesia and Asia Pacific. ArchifyNow curates worthwhile design stories that is expected to enrich the practice of design professionals while introducing applicable design tips and ideas to the public.
More from archifynow