• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

My Central

Hong Kong

Located on the outskirts of Hong Kong’s CBD and forming part of its regeneration, My Central inspires new dimensions to dense, vertical living. It compromises a 31-storey residential tower on top of a six-storey podium, offering 185 residential units with fascinating views of the city from skyscrapers to the world-famous Victoria Harbour. Clubhouse facilities include a swimming pool and a sky garden, where residents can unwind amid the city’s vibrant buzz. The podium, named Taste of Graham Market, not only reinstates the historic Graham Market, but also serves as an extension of the Central Elevated Walkway system connecting Mid-Levels to Central. The shops and restaurants on the lower levels are a vertical extension of the surrounding streetscapes, facilitating local needs of the community and celebrating the neighbourhood’s diverse character. An open-air staircase leading to the main entrance blends the site perfectly with the surroundings, encouraging people to participate in the multicultural community life of Hong Kong. Situated at the heart of the old city fabric, measures have been taken during design and construction to minimise the impact on a century-old building only a hundred metres from the site. Client: Urban Renewal Authority Cheung Kong (Holdings) Limited

Located on the outskirts of Hong Kong’s CBD and forming part of its regeneration, My Central inspires new dimensions to dense, vertical living. It compromises a 31-storey residential tower on top of a six-storey podium, offering 185 residential units with fascinating views of the city from skyscrapers to the world-famous Victoria Harbour. Clubhouse facilities include a swimming pool and a sky garden, where residents can unwind amid the city’s vibrant buzz.

The podium, named Taste of Graham Market, not only reinstates the historic Graham Market, but also serves as an extension of the Central Elevated Walkway system connecting Mid-Levels to Central. The shops and restaurants on the lower levels are a vertical extension of the surrounding streetscapes, facilitating local needs of the community and celebrating the neighbourhood’s diverse character. An open-air staircase leading to the main entrance blends the site perfectly with the surroundings, encouraging people to participate in the multicultural community life of Hong Kong.

Situated at the heart of the old city fabric, measures have been taken during design and construction to minimise the impact on a century-old building only a hundred metres from the site.

Client:

Urban Renewal Authority
Cheung Kong (Holdings) Limited

  • FIRM

    LWK + PARTNERS

  • Type

    Units, Apartments, Flats, Townhouses

  • Area Size

    17789 Sqm

  • Design Style

    Modern

  • Architect / Designer

    LWK + PARTNERS

  • Location

    Hong Kong

  • Status

    Completed

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies