• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

TARA CREST, MANGAWHAI

Mangawhai

Our clients required a family home that they could live in without it feeling too big, and accommodate regular visits from their children and family. The rooms and circulation areas were also designed to be an appropriate size to suit wheelchair and disabled persons access. This meant that ramps and easy access routes played a prominent part in the Architecture of the building. Three pavilions joined together with a linking corridor this house sits lightly on a paddock, which was previously a potato farm. The house faces North towards the Brynderwyn Hills, on a peaceful rural setting.

The house is anchored by a long Insitu concrete wall that houses the lounge storage, the fireplace to the living area, and supports sheltered seating to the outside area all within the third pavilion. The idea of the wall being that it acts as the ‘ruin’ you often see when passing a site were a farmhouse once used to be, and the house had fallen away over the years. The ruin has kept the secrets, and has shared the memories of good and not so good times of the occupants.

Our clients required a family home that they could live in without it feeling too big, and accommodate regular visits from their children and family. The rooms and circulation areas were also designed to be an appropriate size to suit wheelchair and disabled persons access. This meant that ramps and easy access routes played a prominent part in the Architecture of the building. Three pavilions joined together with a linking corridor this house sits lightly on a paddock, which was previously a potato farm. The house faces North towards the Brynderwyn Hills, on a peaceful rural setting.

The house is anchored by a long Insitu concrete wall that houses the lounge storage, the fireplace to the living area, and supports sheltered seating to the outside area all within the third pavilion. The idea of the wall being that it acts as the ‘ruin’ you often see when passing a site were a farmhouse once used to be, and the house had fallen away over the years. The ruin has kept the secrets, and has shared the memories of good and not so good times of the occupants.

  • FIRM

    Wingate Architects

  • Type

    Single Dwellings, Residential Estate

  • Design Style

    Modern, Traditional

  • Architect / Designer

    Wingate Architects

  • Location

    New Zealand

  • Status

    Completed

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies