OPTION

Mermaid Waters House

MERMAID WATERS. GOLD COAST. QLD. AUSTRALIA

This residential project at Mermaid Waters on the Gold Coast transforms a dated, single storey brick spec-home into a light-filled, contemporary family beach house. A suite of new spaces arranged over two levels is designed to embrace the garden, the sunny climate and the relaxed outdoor-living culture of South-East Queensland.   The new kitchen, dining and living room merge effortlessly with a family room and outdoor terrace allowing children and adults to move freely between interior and exterior spaces. Bi-folding and sliding, floor to ceiling, doors visually dissolve the building envelope and a glazed end wall establishes an unobstructed view to the pool and garden outside. Spatial interest comes in the form of a mezzanine study which hovers above the kitchen to create a compact ceiling that is counterpoint to the lofty, double height space above the entry and living areas. Blonde plywood encases ceiling and wall surfaces to complement a neutral palette in hues of white and sand. Sunlit walls and breezy rooms ensure occupants enjoy the spoils of beachside living year-round.

This residential project at Mermaid Waters on the Gold Coast transforms a dated, single storey brick spec-home into a light-filled, contemporary family beach house. A suite of new spaces arranged over two levels is designed to embrace the garden, the sunny climate and the relaxed outdoor-living culture of South-East Queensland.

 

The new kitchen, dining and living room merge effortlessly with a family room and outdoor terrace allowing children and adults to move freely between interior and exterior spaces. Bi-folding and sliding, floor to ceiling, doors visually dissolve the building envelope and a glazed end wall establishes an unobstructed view to the pool and garden outside.

Spatial interest comes in the form of a mezzanine study which hovers above the kitchen to create a compact ceiling that is counterpoint to the lofty, double height space above the entry and living areas. Blonde plywood encases ceiling and wall surfaces to complement a neutral palette in hues of white and sand. Sunlit walls and breezy rooms ensure occupants enjoy the spoils of beachside living year-round.

  • FIRM

    Alexandra Buchanan Architecture

  • Type

    Single Dwellings, Residential Estate

  • Area Size

    420 Sqm

  • Design Style

    Minimalist, Scandinavian

  • Architect / Designer

    Alexandra Buchanan

  • Location

    Queensland

  • Photographer

    JESSIE & JONES WWW.JESSIEANDJONES.COM

  • Status

    Completed

  • Year

    2016

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies