OPTION

Orygen and OYH Parkville Workplace

Parkville

Orygen and OYH Parkville is a new youth and mental health facility purpose-built to accommodate Orygen, a cutting-edge research, policy development, training, education, and innovative clinical services organisation; and Orygen Youth Health, a specialised mental health clinic with integrated training / communications program for young people aged 15-25. Sited in the heart of Royal Park, cues from nature are expressed throughout the building. Biophilic design is expressed throughout the three-storey building, comprising offices, consulting suites, training spaces, outdoor decks and a café. Mental wellness informs the design of the workspaces; calm yet invigorating open-plan environments with a friendly, collegiate atmosphere. Workstations, quiet rooms, communal spaces, conversation corners and roof terraces support a variety of workplace activities. Internal expression of the sculpted curved wave form roof opens up spectacular landscape views. The internal expression of softly curved facades and sculpted wave form roofs, extensive glazing and warm timber materiality brings nature inside and presents a deinstitutionalised aesthetic.

Orygen and OYH Parkville is a new youth and mental health facility purpose-built to accommodate Orygen, a cutting-edge research, policy development, training, education, and innovative clinical services organisation; and Orygen Youth Health, a specialised mental health clinic with integrated training / communications program for young people aged 15-25.

Sited in the heart of Royal Park, cues from nature are expressed throughout the building. Biophilic design is expressed throughout the three-storey building, comprising offices, consulting suites, training spaces, outdoor decks and a café.

Mental wellness informs the design of the workspaces; calm yet invigorating open-plan environments with a friendly, collegiate atmosphere. Workstations, quiet rooms, communal spaces, conversation corners and roof terraces support a variety of workplace activities. Internal expression of the sculpted curved wave form roof opens up spectacular landscape views.

The internal expression of softly curved facades and sculpted wave form roofs, extensive glazing and warm timber materiality brings nature inside and presents a deinstitutionalised aesthetic.

  • FIRM

    Billard Leece Partnership

  • Type

    Community Halls, Community Centres

  • Area Size

    4115 Sqm

  • Design Style

    Contemporary, Modern

  • Architect / Designer

    Billard Leece Partnership

  • Location

    Victoria

  • Status

    Completed

  • Year

    2018

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies