• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Glad Tidings Vision Centre

Petaling Jaya

Nestled at the old industrial district of Section 13, Petaling Jaya, Glad Tidings Vision Centre (GTVC) is a visual respite from its dour surroundings. It is strategically located amidst established and flourishing neighbourhoods, which are predominantly residential. The brief called for a revamp and upgrade of the old church facilities due to the growing congregation. The new building comprises a Multipurpose Hall, a garden chapel (for wedding, water baptism, prayer and meditation, and outdoor functions), prayer halls, prayer chapel, function rooms for meetings and seminars, and car parking facilities. The 23,125-square metre edifice is envisioned as an iconic landmark created as a genius loci set in a concrete jungle of placelessness, with its white shell-like roof engulfing the site. Its monumental form is juxtaposed with carefully wrought materials and finishes on a more accessible human scale. Rising from a two-storey “solid rock base”, concrete buttresses reinforce the three-storey mass, which is crowned by a carapace-like, double curved standing seam roof on a site area of 17,556 square metres. The exterior of GTVC has naturally rendered finishes – off-form concrete walls, cement plastered walls and unplastered common clay brickwork. These raw unfinished surfaces intertwine with three-dimensional concrete chevron patterns on the walls, and concrete fins at the car park levels.

Nestled at the old industrial district of Section 13, Petaling Jaya, Glad Tidings Vision Centre (GTVC) is a visual respite from its dour surroundings. It is strategically located amidst established and flourishing neighbourhoods, which are predominantly residential.

The brief called for a revamp and upgrade of the old church facilities due to the growing congregation. The new building comprises a Multipurpose Hall, a garden chapel (for wedding, water baptism, prayer and meditation, and outdoor functions), prayer halls, prayer chapel, function rooms for meetings and seminars, and car parking facilities.

The 23,125-square metre edifice is envisioned as an iconic landmark created as a genius loci set in a concrete jungle of placelessness, with its white shell-like roof engulfing the site. Its monumental form is juxtaposed with carefully wrought materials and finishes on a more accessible human scale.

Rising from a two-storey “solid rock base”, concrete buttresses reinforce the three-storey mass, which is crowned by a carapace-like, double curved standing seam roof on a site area of 17,556 square metres. The exterior of GTVC has naturally rendered finishes – off-form concrete walls, cement plastered walls and unplastered common clay brickwork. These raw unfinished surfaces intertwine with three-dimensional concrete chevron patterns on the walls, and concrete fins at the car park levels.

  • FIRM

    ArchiCentre Sdn Bhd

  • Type

    Religious Buildings

  • Area Size

    23125 Sqm

  • Design Style

    Contemporary, Modern

  • Architect / Designer

    ArchiCentre Sdn Bhd

  • Contractor

    SIAB (M) Sdn Bhd

  • Location

    Selangor

  • Status

    Completed

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies