• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Inside Out Container Villa

hulu langat, kuala lumpur

This project is in a suburb 30 minutes from Kuala Lumpur, popular for local natural attractions and staycations. Within the rear of a 3 acre-land with existing infrastucture, landscape and scattered buildings, lie a holiday vila made oof 20' and 40' shipping containers with 3 bedrooms, 2 bathrooms, and a multipurpose area. its loocation & prientation were determined to suit surrounding amenities as a piece of a puzzle. To save construction time and reduce works on site, the villa is designed to three separate elements, a "platform", prefabricated "boxes" and "cover". Interpreted as an industrial Malay Kampung House, the occupants are greeted by a set of steel steps onto a concrete threshold between nature and the containers. passive cooling and lighting is implemented through maximum openings. A square tiered steel roof with skylight hovers above creating a stack effect. The villa's layout allows it to be used as a whole, separately or partially, catering diffrent needs. both containers protect privacy, valuables & services yet are able to expand outwards physically and visually despite its compact space. they are arranged in an L shape, wrapping around a semi outdoor common area for cooking, dinning, swimming and cinema creating a campfire effect between occupants.  

This project is in a suburb 30 minutes from Kuala Lumpur, popular for local natural attractions and staycations. Within the rear of a 3 acre-land with existing infrastucture, landscape and scattered buildings, lie a holiday vila made oof 20' and 40' shipping containers with 3 bedrooms, 2 bathrooms, and a multipurpose area. its loocation & prientation were determined to suit surrounding amenities as a piece of a puzzle.

To save construction time and reduce works on site, the villa is designed to three separate elements, a "platform", prefabricated "boxes" and "cover". Interpreted as an industrial Malay Kampung House, the occupants are greeted by a set of steel steps onto a concrete threshold between nature and the containers. passive cooling and lighting is implemented through maximum openings. A square tiered steel roof with skylight hovers above creating a stack effect.

The villa's layout allows it to be used as a whole, separately or partially, catering diffrent needs. both containers protect privacy, valuables & services yet are able to expand outwards physically and visually despite its compact space. they are arranged in an L shape, wrapping around a semi outdoor common area for cooking, dinning, swimming and cinema creating a campfire effect between occupants.

 

  • FIRM

    Abraz Architect

  • Type

    Other Hotel

  • Design Style

    Industrial

  • Architect / Designer

    Abraz Architect

  • Location

    Kuala Lumpur & Putrajaya

  • Status

    Completed

  • Year

    2017

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies