• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

PERMATApintar Auditorium and Sports Park

University Kebangsaan Malaysia

PERMATApintar Auditorium and Sports Park are located on 20.15 acres in the University Kebangsaan Malaysia campus in Bangi, Selangor. As part of the PERMATApintar education programme, the school provides gifted Malaysian students with a focused and holistic learning environment. The design concept initiates a strong yet simple form, where structural shape is organically derived through the abstraction of the site’s natural valley and surrounding forest. The slopping nature of the site directs the seamless integration of the buildings formation to the land, enhancing the campus by anchoring the new auditorium as a primary gateway, and activating the sports park as part of the physical landscape. Made up of 3 connecting levels, the auditorium building is comprised of a lobby, auditorium hall, stage and back of house facility. The main feature is the 600 – person capacity auditorium hall, primarily catering to lectures, convocations, and the school’s musical theatre programmes. The back of house will serve as a dressing room and rehearsal area, with VIP seating located at the second tier. The extended auditorium foyer generates a new public space, linking the plaza with visible meeting points. Natural and earth coloured materials are used to accentuate the organic composition of the auditorium – where a seamless aluminum cladding scales the façade, inspiring a rhythmic dual tone skin. Both the buidling’s envelope and interior employs themes of ‘exploration’ instilling a sense of tactility and play, prompting the users interaction.

PERMATApintar Auditorium and Sports Park are located on 20.15 acres in the University Kebangsaan Malaysia campus in Bangi, Selangor. As part of the PERMATApintar education programme, the school provides gifted Malaysian students with a focused and holistic learning environment. The design concept initiates a strong yet simple form, where structural shape is organically derived through the abstraction of the site’s natural valley and surrounding forest. The slopping nature of the site directs the seamless integration of the buildings formation to the land, enhancing the campus by anchoring the new auditorium as a primary gateway, and activating the sports park as part of the physical landscape.

Made up of 3 connecting levels, the auditorium building is comprised of a lobby, auditorium hall, stage and back of house facility. The main feature is the 600 – person capacity auditorium hall, primarily catering to lectures, convocations, and the school’s musical theatre programmes. The back of house will serve as a dressing room and rehearsal area, with VIP seating located at the second tier. The extended auditorium foyer generates a new public space, linking the plaza with visible meeting points. Natural and earth coloured materials are used to accentuate the organic composition of the auditorium – where a seamless aluminum cladding scales the façade, inspiring a rhythmic dual tone skin. Both the buidling’s envelope and interior employs themes of ‘exploration’ instilling a sense of tactility and play, prompting the users interaction.

  • FIRM

    GDP Architects Sdn Bhd

  • Type

    Sport Facilities, Stadiums, Clubs & Fields

  • Area Size

    81544 Sqm

  • Design Style

    Modern

  • Architect / Designer

    GDP Architects Sdn Bhd

  • Location

    Selangor

  • Status

    Completed

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies