• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Rumpun at Happi Village, Janda Baik

Janda Baik, Pahang

Nestled within a lush and abundant forest, this project aimed to provide a space to repose from the city that is akin to living inside a forest, rather than having nature as its backdrop. The private location of the site enables visitors the opportunity to escape from the bustling modernity and almost literally and physically enter a state of tranquility.

A masterplan was created with the idea of having accommodation resting between an array of various gardens and pathways. Three villas were set out as the main axis of the site, from which the other buildings, activities and spaces would later grow and develop from. Privacy, intimacy with a hint of mild voyeurism - key features which were moulded into the layout of the villas.

The three villas formed three different typologies and spatial programmes. While the lower level rooms provide relief from the sun and are slightly more cave-like, the upper level receives more dappled sunlight with views through the forestry area.

A single statement in the form of the main timber staircase clearly divides the spaces within each villa. Full length glazing enables views into rooms as well as out into the surrounding gardens. Climber plants that have wrapped themselves up and around the villa provide obscurity at points.

A series of edible gardens and fruit trees litter the adjoining spaces between the villas, with the entry points of the villas facing a lawn and the opposite communal hall. A saltwater pool and massage centre sits next to the villa cluster in a linear form, with the pool cantilevering off the sloped edge.

Nestled within a lush and abundant forest, this project aimed to provide a space to repose from the city that is akin to living inside a forest, rather than having nature as its backdrop. The private location of the site enables visitors the opportunity to escape from the bustling modernity and almost literally and physically enter a state of tranquility.

A masterplan was created with the idea of having accommodation resting between an array of various gardens and pathways. Three villas were set out as the main axis of the site, from which the other buildings, activities and spaces would later grow and develop from. Privacy, intimacy with a hint of mild voyeurism - key features which were moulded into the layout of the villas.

The three villas formed three different typologies and spatial programmes. While the lower level rooms provide relief from the sun and are slightly more cave-like, the upper level receives more dappled sunlight with views through the forestry area.

A single statement in the form of the main timber staircase clearly divides the spaces within each villa. Full length glazing enables views into rooms as well as out into the surrounding gardens. Climber plants that have wrapped themselves up and around the villa provide obscurity at points.

A series of edible gardens and fruit trees litter the adjoining spaces between the villas, with the entry points of the villas facing a lawn and the opposite communal hall. A saltwater pool and massage centre sits next to the villa cluster in a linear form, with the pool cantilevering off the sloped edge.

  • FIRM

    MentahMatter Design

  • Type

    Hotel & Resorts

  • Area Size

    1185 Sqm

  • Design Style

    Modern, Tropical

  • Architect / Designer

    Principal Architect: Shin Chang, Penny Ng | Design Team : Shamil Sukri, Leong Yew Shin, Tan Wei Hong, Aiman Hanan

  • Location

    Pahang

  • Photographer

    David Yeow Photography

  • Status

    Completed

  • Year

    2019

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare
AU - HK - ID - MY - NZ - PH - SG

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies