• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Tay Residence

-

In response to a challenge to create a home without looking like a house, a completely different approach was taken in designing this private residence. A concrete square tube was proposed over a sloping piece of land overlooking a pond. Within the tube, timber deck floors were inserted to create the various rooms needed. On to the side of this tube, pavilions were proposed to housed double-volume bed chambers. Together the tube and he pavilions create a cascading courtyard between them.

In response to a challenge to create a home without looking like a house, a completely different approach was taken in designing this private residence. A concrete square tube was proposed over a sloping piece of land overlooking a pond. Within the tube, timber deck floors were inserted to create the various rooms needed. On to the side of this tube, pavilions were proposed to housed double-volume bed chambers. Together the tube and he pavilions create a cascading courtyard between them.

  • FIRM

    Arkitek Pital

  • Type

    Single Dwellings, Residential Estate

  • Design Style

    Contemporary

  • Location

    Kuala Lumpur & Putrajaya

  • Status

    Concept

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare
AU - HK - ID - MY - NZ - PH - SG

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies