• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Impiana Resort Apartments

East Ledang, 79250 Nusajaya, Johor, Malaysia

Creating Luxury Resort Living in Light, Space and Joy In conceptualising Impiana Resort Apartments, not only did the designers have to articulate spaces, they had the daunting task of visualising an image for the residences that befits Nusajaya, the administrative, commercial and residential hub within the greater Iskandar development. It was important that the design takes into consideration the development’s prestigious location as well as the natural greenery of the site. The apartments are designed to have a resort feel with the intention of fashioning a luxury holiday. The overall planning is simple: the main axis of the site was determined in response to the neighbouring mall. The four blocks are arranged symmetrically from the main axis; each side of the axis having one 23-storey tower and one 11-storey tower. The residence’s main features and facilities are placed along the main axis; these include the main entrance and grand steps to the landscaped podium with cascading waters alongside, and a gym perched over the Olympic-sized pool in the midst of tropical greenery. The apartments were designed to optimise three ideals of luxury living – light, space and joy; be it the smaller 57sqm studio apartment or the 214sqm penthouse. The living spaces of each apartment enjoy ample natural light from full-height glazing. There are no partitions between the living room, dining room and kitchen; the open plan allows fluid transition between spaces.

Creating Luxury Resort Living in Light, Space and Joy

In conceptualising Impiana Resort Apartments, not only did the designers have to articulate spaces, they had the daunting task of visualising an image for the residences that befits Nusajaya, the administrative, commercial and residential hub within the greater Iskandar development. It was important that the design takes into consideration the development’s prestigious location as well as the natural greenery of the site.

The apartments are designed to have a resort feel with the intention of fashioning a luxury holiday. The overall planning is simple: the main axis of the site was determined in response to the neighbouring mall. The four blocks are arranged symmetrically from the main axis; each side of the axis having one 23-storey tower and one 11-storey tower. The residence’s main features and facilities are placed along the main axis; these include the main entrance and grand steps to the landscaped podium with cascading waters alongside, and a gym perched over the Olympic-sized pool in the midst of tropical greenery.

The apartments were designed to optimise three ideals of luxury living – light, space and joy; be it the smaller 57sqm studio apartment or the 214sqm penthouse. The living spaces of each apartment enjoy ample natural light from full-height glazing. There are no partitions between the living room, dining room and kitchen; the open plan allows fluid transition between spaces.

  • FIRM

    DP Architects Pte Ltd

  • Type

    Other Residential

  • Area Size

    107 Sqm

  • Design Style

    Modern

  • Architect / Designer

    DP Architects

  • Location

    Overseas

  • Photographer

    Bai Jiwen

  • Status

    Completed

  • Year

    2014

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies