• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Jewel @ Buangkok

Compassvale Bow

Jewel @ Buangkok combines tranquil resort-style gardens and  pool terraces with spacious apartments   The site levels are divided into tiers of landscaping communal decks complete with waterscapes, feature walls and greenery, with comprehensive barrier-free circulation pathways that link the decks to all corners of the development. The six tower blocks are staggered to maximize natural ventilation, while all 616 units are in the north-south orientation to minimize east-west solar gain. Facades feature vertical louvers on sliding panels that serve as sun-shading elements, which create comfortable environments at balconies for extended living / dining and bedroom spaces. The terracing eco-deck and extensive flowing waterways allude to the river in the vicinity, and residents can enjoy different thematic outdoor pavilions and water features at each landscape tier. The club-house design borrows elements from the façade design to compliment the built spaces. Its extensive forecourt deck and elevated pool are the focal point of the development that is visibly prominent along Sengkang Central.

Jewel @ Buangkok combines tranquil resort-style gardens and  pool terraces with spacious apartments

 

The site levels are divided into tiers of landscaping communal decks complete with waterscapes, feature walls and greenery, with comprehensive barrier-free circulation pathways that link the decks to all corners of the development.

The six tower blocks are staggered to maximize natural ventilation, while all 616 units are in the north-south orientation to minimize east-west solar gain. Facades feature vertical louvers on sliding panels that serve as sun-shading elements, which create comfortable environments at balconies for extended living / dining and bedroom spaces.

The terracing eco-deck and extensive flowing waterways allude to the river in the vicinity, and residents can enjoy different thematic outdoor pavilions and water features at each landscape tier.

The club-house design borrows elements from the façade design to compliment the built spaces. Its extensive forecourt deck and elevated pool are the focal point of the development that is visibly prominent along Sengkang Central.

  • FIRM

    DCA Architects Pte Ltd

  • Type

    Units, Apartments, Flats, Townhouses

  • Area Size

    60000 Sqm

  • Design Style

    Modern

  • Architect / Designer

    DCA Architects Pte Ltd

  • Location

    Singapore

  • Status

    Completed

  • Year

    2016

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies