• icon product grey Products
  • icon professional grey Professionals
  • icon project grey Projects
  • icon photos grey Inspiration
  • icon blog grey Articles

OPTION

Ripley Crescent House

Singapore

6 400 Sqft Bungalow

Reconstruction of a 6400 sq ft bungalow for a multi- generation family.

Concept

This multi-generation family home was built more than 25 years ago. We were brought in to redesign this old house to suit contemporary lifestyles and aesthetic sensibilities. Aside from restoring and upgrading most of the building’s infrastructure, we sought to rework the planning of the entire house.

The old house was built on a slope that resulted in the front and back portions of the house being built as staggered mezzanines. The house felt disconnected and despite its large footprint, the house suffered from the lack of spaciousness and had insufficiently sized rooms.

We began our transformative planning via inserting a new 3-storey high atrium space that brought in a lot of natural light and air into the entire house. A home lift was installed in this new atrium alongside a reworked stairs that breathed new life into the otherwise inefficient circulatory spaces. The gable end roof form was replaced with a sculptural roof form negotiating different platform levels while ensuring both the front and rear bedrooms on the attic level could be maximized in size and height. Both attic master bedrooms were enlarged and had full height glass panels with access to large balconies.

As with our landed home designs, we worked on the interior design of the spaces also. We used a variety of deep and rich walnut timber finishes to enrich the interior spaces to give our signature homely and warm ambience to the spaces.

6 400 Sqft Bungalow

Reconstruction of a 6400 sq ft bungalow for a multi- generation family.

Concept

This multi-generation family home was built more than 25 years ago. We were brought in to redesign this old house to suit contemporary lifestyles and aesthetic sensibilities. Aside from restoring and upgrading most of the building’s infrastructure, we sought to rework the planning of the entire house.

The old house was built on a slope that resulted in the front and back portions of the house being built as staggered mezzanines. The house felt disconnected and despite its large footprint, the house suffered from the lack of spaciousness and had insufficiently sized rooms.

We began our transformative planning via inserting a new 3-storey high atrium space that brought in a lot of natural light and air into the entire house. A home lift was installed in this new atrium alongside a reworked stairs that breathed new life into the otherwise inefficient circulatory spaces. The gable end roof form was replaced with a sculptural roof form negotiating different platform levels while ensuring both the front and rear bedrooms on the attic level could be maximized in size and height. Both attic master bedrooms were enlarged and had full height glass panels with access to large balconies.

As with our landed home designs, we worked on the interior design of the spaces also. We used a variety of deep and rich walnut timber finishes to enrich the interior spaces to give our signature homely and warm ambience to the spaces.

  • FIRM

    UPON Design

  • Type

    Single Dwellings, Residential Estate

  • Area Size

    595 Sqm

  • Design Style

    Minimalist

  • Architect / Designer

    UPON Design

  • Location

    Singapore

  • Status

    Completed

Choose Another Product
Choose Another Product
Choose Another Product
Cancel
Compare
AU - HK - ID - MY - NZ - PH - SG

Share This Professionals

Send Message to Professionals

Save Companies